Tuinpad aanleggen? Millboard kiezen!

Praktisch, stijlvol en onderhoudsvrij een tuinpad aanleggen. Dát is dus het doel. De natuurlijke authentieke uitstraling van hout past goed bij een tuin. Als een tuinpad wordt aangelegd met behulp van vlonderplanken, al dan niet afgewisseld met gras of grind, geeft dat een elegante uitstraling aan de tuin. Maar vervelende glij- en valpartijen doordat planken glad worden als het regent of door alg-afzetting, kunnen gelukkig worden voorkomen. Met millboard kan er namelijk wél de karakteristieke uitstraling van hout gecreëerd worden, zónder de nadelen ervan. Het is de onderhoudsvrije, weerbestendige variant op hout, met een hoge belastbaarheid, die niet kromtrekt en niet glad wordt.

Geen kans op gladheid dankzij unieke toplaag

Vooral de niet-poreuze veerkrachtige toplaag (lastane™) maakt onze vlonderplank zo uniek. De toplaag is van zichzelf al stroef, maar daarnaast kunnen algen zich niet afzetten waardoor de plank de beste antislip-eigenschappen heeft, zowel droog als nat. Ideaal dus voor een tuinpad, waar veel op gelopen wordt. De toplaag is daarnaast ook uv-en weerbestendig. Nagenoeg geen verkleuring en uitstekend bestand tegen vorst en regen. Naast het hoge antislip-gehalte zorgt de splintervrije toplaag er ook voor dat de speciaal ontwikkelde schroeven niet zichtbaar zijn. Zo kan er zonder risico met blote voeten overheen gelopen worden. Bovendien zorgt het voor een perfecte afwerking en uitstraling.

Onderhoudsvrij met een natuurlijke houten uitstraling

Bij het aanleggen van een tuinpad, is een goed begin het halve werk! In tegenstelling tot echt hout, behoren kromtrekken, verkleuring, alg-afzetting en rot tot het verleden bij millboard. Door de lange levensduur, is millboard een duurzame en onderhoudsvrije oplossing en het perfecte alternatief voor echt hout. Werk tijdens het aanleggen van een tuinpad met unieke elementen om een specifieke uitstraling te creëren. Millboard is in diverse varianten en kleuren verkrijgbaar, waarbij de kleurschakeringen en de houtnerf ervoor zorgen dat het nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. Dat komt doordat het exacte, met de hand gevormde kopieën zijn van eiken planken in grove en fijnere structuur.

Ongekend veel toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden van millboard zijn ongekend, wat een groot voordeel biedt bij het aanleggen van een tuinpad. Zo biedt het materiaal de mogelijkheid om trappen bij hoogteverschillen te realiseren, of om bijvoorbeeld plantenbakken van te maken. Het materiaal maakt het mogelijk verstekhoeken te maken en te verlijmen zodat er nette strakke hoekverbinding ontstaan. De millboard planken hebben geen scherpe randen. Het stootboard is flexibel te plaatsen, zodat er zelfs rondingen gecreëerd kunnen worden. Door de creativiteit de vrije loop te laten, ontstaan er steeds nieuwe toepassingen.

De unieke eigenschappen

 • Antislip
  Antislip
 • Alg afstotend
  Alg afstotend
 • Vlekbestendig
  Vlekbestendig
 • Trekt niet krom, rot niet
  Trekt niet krom, rot niet
 • Onderhoudsvrij
  Onderhoudsvrij
 • 'Lost head’-effect
  'Lost head’-effect