Onderliggers

Een goed geconstrueerde onderconstructie van hoogwaardig materiaal draagt bij aan de levensduur van een terras. Daarom adviseren wij bij onze Millboard planken de speciale Plas-Pro onderliggers.

De Plas-Pro balken, palen en planken zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, waardoor het niet zal rotten, splinteren of splijten. Dit all-weather, duurzame en flexibele materiaal vormt dan ook een slijtvaste en praktische oplossing voor ruimtes die worden blootgesteld aan vocht, zoals: (dak)terrassen, vlonders, steigers en zwembaden.

De voordelen van de Plas-Pro onderliggers:

  • De bijpassende Durafix® rvs-schroeven kunnen zonder voorboren van de planken in het Plas-Pro materiaal worden vastgeschroefd;
  • Om Plas-Pro palen en balken onderling te bevestigen adviseren we de speciale gecoate Hexhead schroeven te gebruiken;
    • Het Plas-Pro systeem zet veel minder uit dan hout, schroeven blijven hierdoor jarenlang echt vastzitten;
    • Plas-Pro balken, palen en planken hebben een veel langere levensduur dan (hard)hout

Bevestigingsmateriaal

Ons assortiment bevestigingsmaterialen is exclusief toe te passen bij Millboard en draagt bij aan een perfecte afwerking.

Voor de verbinding tussen plank en onderliggers adviseren we Durafix® schroeven toe te passen. Zodra deze speciale schroeven zijn aangebracht, sluit de innovatieve Lastane-coating op de plank zich over de schroefkoppen, waardoor die niet meer zichtbaar zijn.

Om Plas-Pro palen en balken onderling te bevestigen adviseren we de speciale gecoate Hexhead schroeven te gebruiken.

Verf

Millboard planken, afwerkplanken, stapranden en kantplanken zijn -net als echte houten planken- prima te verwerken. Door de kopse kant van de gezaagde plank te kleuren met de juiste bijpassende kleur verf, is deze weer als origineel. De verf heeft puur een esthetische waarde en hoeft dus niet ter bescherming aangebracht te worden bij gezaagde delen die uit het zicht worden geplaatst.