Wat maakt Millboard zo anders?

Millboard gevelbekleding is een unieke variant op de reguliere composiet-varianten. Het is lichtgewicht, sterk en veerkrachtig, maar wat Millboard zo anders maakt: onze planken zijn gemaakt van houtvrij polyurethaan en minerale steen waardoor ze niet worden beïnvloed door weersinvloeden. Verkleuringen, schimmel en rot behoren tot het verleden, net als schuren en behandelen. De dimensionale stabiliteit van onze composiet planken zorgt ervoor dat ze niet kromtrekken, zoals bij houten planken of composiet planken met houtvezels vaak wel het geval is. Bij het productieproces wordt gebruik gemaakt van gerecyclede vulstoffen en biopolymeren, waardoor de CO2-voetafdruk uiterst laag is.

Extreem duurzaam en UV-bestendig

De zelfherstellende toplaag van de Millboard-planken is gemaakt van Lastane™, dat extreem duurzaam en UV-bestendig is. Onze composiet planken verkleuren niet en er is geen onderhoud nodig om de mooie uitstraling te behouden.

Millboard is gemakkelijk te bewerken met standaard houtbewerkingsgereedschap. Voorboren is niet nodig en na het aanbrengen van Durafix® schroeven sluit de innovatieve Lastane-coating op de plank zich over de schroefkoppen, het zogenaamde ‘lost head’-effect.

Verrassend natuurgetrouw

Onze composiet planken zijn exacte, met de hand gevormde afdrukken van houten planken in grove en fijnere structuur, waarbij elke plank met de hand wordt nabewerkt. Door de kleurschakeringen en de houtnerf zijn de planken verrassend natuurgetrouw en nauwelijks van echt te onderscheiden. Alleen Millboard wordt op deze manier vervaardigd. Onze composiet gevelbekleding biedt enorme architectonische vrijheid doordat het zowel horizontaal als verticaal gemonteerd kan worden op een bij voorkeur houten regelwerk. Millboard is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende buitenomgeving. De Millboard planken zijn in vergelijking met echt hout en de conventionele composiet alternatieven dan ook dé perfecte keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardig en betrouwbaar product voor de gevel.

Zekerheid met Millboard planken

Kies je voor Millboard, dan kies je voor zekerheid, kwaliteit en schoonheid. Als officieel verdeler van Millboard in Nederland beschikt AlterWood over veel technische informatie en documentatie voor architecten, designers en voorschrijvers. Neem gerust contact met ons op en laat je hier alvast inspireren.