Wat is composiet?

In essentie is composiet een materiaal dat is samengesteld uit verschillende grondstoffen. Deze gecombineerde grondstoffen vormen samen een sterker geheel dan wanneer ze afzonderlijk toegepast zouden worden. De eerste generatie composiet kennen we als WPC (Wood Plastic Composite) en bestond uit samengeperst hout en plastic. Er volgden diverse varianten, waaronder ook de FRP (Fiber Reinforcerd Polymer). Dit materiaal is in Nederland beter bekend als vezelversterkt kunststof en bestaat uit een kern van polymeerhars dat is versterkt met glasvezel, als restproduct uit de industrie. Welke combinatie van grondstoffen er ook is toegepast, het doel is om de sterkte en stijfheid van de kern van het materiaal te verhogen. En dat is ook de voornaamste reden dat Millboard dit proces toepast bij de fabricatie van haar vlonderplanken.

Wat maakt Millboard zo anders?

Ook Millboard vlonderplanken zijn net als andere composiet-varianten lager in gewicht, sterk en veerkrachtig. In tegenstelling tot andere composiet-varianten, zijn Millboard-planken gemaakt van houtvrij polyurethaan en minerale steen, waardoor ze niet aangetast worden door vocht of insectenlarven en niet kromtrekken.

EG-Coppered-Oak-Buitenvloeren-Header

Zelfherstellende toplaag

Naast de sterke kern maakt ook de bijzondere zelfherstellende toplaag de Millboard vlonderplank zo uniek. Deze toplaag is algafstotend, kras-, vlek- en UV-bestendig en speciaal ontwikkeld voor de veeleisende buitenomgeving, zoals terrassen. Verkleuringen, schimmel en rot behoren tot het verleden, net als schuren en behandelen. Af en toe afborstelen met een bezem om bladeren te verwijderen is alles wat je ooit hoeft te doen. Onze composiet planken scoren hoog op antislip-niveau en zijn gemakkelijk te bewerken met standaard houtbewerkingsgereedschap. Voorboren is niet nodig en na het aanbrengen van Durafix® schroeven sluit de innovatieve Lastane-coating op de plank zich over de schroefkoppen, het zogenaamde ‘lost head’-effect.

Millboard Dakterras

Een lage CO2-voetafdruk

Bij Millboard wordt gebruik gemaakt van gerecyclede vulstoffen en biopolymeren, wat zorgt voor een uiterst lage CO2-voetafdruk. De planken zijn exacte, met de hand gevormde afdrukken van houten planken in grove en fijnere structuur, waarbij elke plank met de hand wordt nabewerkt. Door de kleurschakeringen en de houtnerf zijn de planken verrassend natuurgetrouw en nauwelijks van echt te onderscheiden. Alleen Millboard wordt op deze manier vervaardigd.

Millboard Zwembad vlonder

Zekerheid met Millboard terrasplanken

Kortom, Millboard composiet terrasplanken zijn niet alleen sterk en veerkrachtig, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Dankzij hun unieke samenstelling en innovatieve toplaag zijn ze de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardig en betrouwbaar composiet product voor de buitenomgeving.

Voor meer informatie over Millboard kun je gerust contact met ons opnemen. Of laat je hier alvast inspireren.