Prachtig lofthome in Zuid-Holland

Bij een lofthome in Zuid-Holland is Millboard van AlterWood toegepast op de gevel en bij het terras. Door eenheid in materiaal en kleurstelling is er een uniforme uitstraling ontstaan.

Door te kiezen voor een lofthome, ga je al voor iets bijzonders natuurlijk. Maar de keuzes in materialen, details en accenten bepalen het ware karakter van de woning pas écht. Bij dit lofthome (naar ontwerp van BKVV architecten) hebben zowel architect als eigenaar niet alleen gekeken naar esthetische schoonheid, maar telden de prestaties en zaken als onderhoudsgemak ook mee bij de keuze van het materiaal. Millboard van AlterWood bleek een logische keuze voor dit project, omdat je zelfs in de meest veeleisende omgevingen en omstandigheden kunt vertrouwen op de hoge prestaties van het product.

In het interieur van het lofthome is veel gebruik gemaakt van licht eiken, bijvoorbeeld bij de deuren en andere details. Om die stijl door te trekken en om een warm contrast te creëren ten opzichte van de stalen sinusplaten waar de buitengevel grotendeels mee bedekt is, kozen de bewoners voor Millboard Enhanced Grain in de kleur Golden Oak. 

Over een volledige gevel, aan de binnenzijde van het overstek en als accenten aan de zijgevel is de 16 mm dikke variant toegepast. De installatie op het regelwerk is door de eigenaar zelf gedaan. Om een leuk speels effect in de gevel te krijgen, heeft hij een wildverband toegepast in het dakoverstek. Door het terras onder de acht meter hoge overstek ook op te bouwen uit Millboard planken, is er een mooie eenheid in materiaal en kleurstelling bereikt.

Project

Houtlook-product als warm contrast ten opzichte van overige gevelbekleding. Uniforme uitstraling in gevel en buitenvloer.

Project locatie

Zuid-Holland

Product

Golden Oak

Sample aanvragen

Bekijk product

“Ik vind het echt bizar hoe dicht de look & feel van Millboard bij echt hout ligt, en ben blij met deze duurzame en onderhoudsvrije variant. We hebben ons lofthome de karakteristieke uitstraling kunnen geven die we voor ogen hadden. Als je van binnen naar buiten kijkt door de grote glazen gevel, is het net of je door een passe-partout kijkt.”

Eigenaar lofthome Zuid-Holland