Duurzaam en onderhoudsvrij zwevend terras met uniek uitzicht

Voor een unieke en eigentijdse woning aan de kust van Looe in Cornwall is er gekozen voor de onderhoudsvriendelijke Millboard planken. De Enhanced Grain in Smoked Oak geeft een mooi effect aan deze woning.

Aan de kust van Looe in Cornwall (UK), ligt deze unieke eigentijdse woning. De woonruimte is verdeeld over twee niveaus en het heeft diverse buitenruimtes. De bijzondere locatie, een klif met fenomenaal uitzicht over een strand aan de zuidkust, vraagt ook om specifieke materialen die de zoute omgeving en diverse weersomstandigheden aankunnen. De woning, naar ontwerp van Harrison Sutton Partnership, won destijds de CIAT award voor ‘Excellence in Architectural Design’.

De combinatie tussen staal en hout zorgen voor een unieke uitstraling. Voor het terras is hier gebruik gemaakt van Millboard planken. Niet alleen vanwege de karakteristieke uitstraling -de Millboard planken zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden-, maar ook vanwege de goede prestaties van het product. Zeker op een plek als dit, aan de kust met zoute zeelucht en vaak natte omstandigheden.

De natuurgetrouwe warme uitstraling wordt bereikt doordat Millboard planken exacte, met de hand gevormde kopieën van eiken planken zijn. Er is hier gekozen voor Enhanced Grain in de kleurtint Smoked Oak. Een duurzame, veelzijdige klassieker met de uitstraling van natuurlijk eikenhout. De elegante zachtgrijze en bruine tint oogt decadent en tegelijkertijd eigentijds en traditioneel.

Dit unieke product is van hoogwaardige kwaliteit en kan wel tegen een stootje. Millboard-terrasplanken zijn gemaakt van houtvrij polyurethaan in combinatie met mineraalsteen en is daardoor sterk genoeg om het hele jaar door buiten te gebruiken. Het zal niet kromtrekken of rotten en heeft een hoge dimensionele stabiliteit. Ook hebben de planken niet te lijden onder allerlei weersomstandigheden en zijn ze onderhoudsvrij. De niet-poreuze veerkrachtige toplaag -één van de onderdelen die de plank zo uniek maakt- is uit zichzelf al stroef en algen kunnen zich er niet op afzetten waardoor het de beste antislip-eigenschappen heeft. Ook zijn de planken UV- en weersbestendig: in 25 jaar tijd zal er geen verkleuring met het blote oog waarneembaar zijn. Dé perfecte keus voor deze woning langs de kust met zwevend terraseffect.

Project

Woning op bijzondere locatie met uniek uitzicht en zwevend terraseffect

Project locatie

Seaton (UK)

Product

Smoked Oak
Antique Oak

Sample aanvragen

Bekijk product

“Bij ons tweede huis op deze unieke kustlocatie, is het extra belangrijk dat er gewerkt is met duurzame en onderhoudsvrije materialen, waarbij het oorspronkelijke ontwerp heel lang mooi blijft.”

Eigenaar woning